Me olemme Nemco

Alalla vuodesta 1966

Nemco on perustettu 1966 Tanskassa ja on nykyään yksi Pohjoismaiden johtava elintarviketeollisuuden laitteiden toimittaja.

Nemco perustetaan

1966

Northern European Machinery Company - josta lyhenne Nemco muodostuu - perustettiin Tanskassa vuonna 1966. Omistus jakautui tasan Hollantilaisen Langenin perheen ja Niels Yden kesken. Alussa Nemcon edustukseen kuului Scotsmanin jääkoneet ja Langen puinti- ja tölkkitäyttölaitteet, sekä englantilaiset Mather & Platt hernepuintikoneet ja tölkkien täyttölaitteet.

Nemco + Vemag

1968

Nemco aloitti VEMAGin edustajana. Sen ansiosta Nemco saavutti markkinoilla kilpailukykyisen aseman, sillä VEMAGin laitteet ovat aina olleet alan laadukkaimpia. Viereisessä kuvassa on VEMAG-annostelukone yhdessä Poly-clip-klipsikoneen kanssa.

Niels Yde ottaa Nemcon haltuun

1970

Niels Yde otti haltuunsa Langenin perheen osakkeet. Viereisessä kuvassa hän on yhden Nemcon suurimman asiakkaan, Tulipin, edustajan kanssa. Nielsillä oli erityinen kyky luoda ja ylläpitää läheiset suhteet asiakkaisiin, jonka vuoksi asiakkaat ovat pysyneet lojaaleina Nemcolle. Samana vuonna Kurt Rühmann palkattiin myynti-insinööriksi.

Erik Kastberg aloittaa

1972

Koneinsinööri Erik Kastberg palkattiin, hänestä tuli yhdessä Kurt Rühmannin kanssa erittäin tärkeä Nemcon kehitykselle 1970-luvulla. Tässä kuvassa hän esittelee esimerkkejä Nemcon ratkaisuista vuoden 1973 messuilla.

Nemco muuttaa

1973

Nemco muutti yhtiön nykyisen pääkonttorin tiloihin osoitteeseen Lyngager 13 Brøndbyyn, Kööpenhaminan lähelle. Samoihin tiloihin siirtyi myös Nemco Trading, joka silloin vastasi Scotsman-jääautomaattien ja Fountain-kuumien juomien valmistuslaitteiden myynnistä.

Nemco Packaging perustetaan

1975

Tytäryhtiö Nemco Packaging perustettiin vastaamaan pakkausmateriaalien ja kutistepussien myynnistä. Samana vuonna Niels Yde muutti Sveitsiin ja erosi Nemcon johdosta. Hän pysyi Nemcon hallituksessa vuoteen 1977 asti, jolloin hän jäi eläkkeelle sekä myi osan osakkeistaan Erik Kastbergille ja Kurt Rühmannille.

Niels Yde menehtyy

1983

Niels Yde menehtyi yllättäen. Hänellä ja hänen vaimollaan Désireellä ei ollut lapsia, joten hän lahjoitti omaisuutensa Désiree ja Niels Yden säätiölle, jonka tarkoituksena on tukea hänen vaimonsa hengen vaatineen sairauden tutkimusta. Rahasto on olemassa tähän päivään asti.

Uusi osasto Jyllantiin

1985

Uusi sivutoimipiste avattiin Jyllantiin tukemaan menestyksekästä laitemyyntiä. Nykyään se toimii Nemco Service-keskuksena, jossa on tilat laite-esittelyjä varten, huolto- ja varastotilat sekä koulutustilat. Samana vuonna Lars Olsgaard aloitti Nemcolla myynti-insinöörinä.

Lars Olsgaardista tulee liikekumppani

1995

Lars Olsgaardista tulee osa johtoa, joka tarkoittaa myös Nemcon historian kolmatta sukupolvea. Kuvassa oleva Margit Fischer, joka oli mukana Nemcossa 40 vuotta, muisteli perhemäistä ilmapiiriä ja yhtenäisyyttä, jonka Nemcon johto oli hyvä luomaan.

Kurt Rühmann siirtyy eläkkeelle

1998

Nils Yde palkkasi Kurt Rühmannin vuonna 1970, ja hän sai nopeasti näkyvän aseman. Hän oli aiemmin ollut Slagteriernes Fællesindkøbissa 10 hengen tiimin esimiehenä ja ymmärsi hyödyntää verkostoaan elintarviketeollisuudessa. Vuonna 1998 hän jäi eläkkeelle.

Nemco AB perustetaan

2000

Ruotsalainen tytäryhtiö Nemco AB perustettiin tukemaan yhtiön asemaa pohjoismaisilla markkinoilla. Mies työhön oli Peo Blomqvist, joka Helsingborgin tukikohdasta kävi läpi koko Ruotsin elintarviketeollisuuden ja tänään, 22 vuotta myöhemmin, hän on rakentanut Nemcolle osaston jossa on 10 työntekijää.

Nemco Machinery Oy perustetaan

2011

Suomalainen tytäryhtiö Nemco Machinery Oy perustettiin vuonna 2011. Yritys vastaa laitemyynnistä ja huolloista Suomessa. Yritystä johtaa Pertti Laurila, ja nykyään yrityksessä työskentelee myös huoltoteknikoita sekä toimistohenkilökuntaa.

Nemco 50 vuotta

2016

Nemco täyttää 50 vuotta. Nemcon menestyksen takana on monia tekijöitä, isoin kiitos kuuluu työntekijöiden ammattitaidolle ja asiakkuuksien hyvälle hoidolle. Viereisessä kuvassa on Nemcon hallitus juhlavuonna: eturivissä Kurt Rühmann, Lars Olsgaard ja Erik Kastberg sekä takarivissä Erik Skotting, puheenjohtaja Michael Keldsen ja Lars Krejberg Petersen.